به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، خانم اقدم ، از اساتید حوزه و دانشگاه، طی سخنانی در این نشست با اشاره به اهمیت آسیب شناسی تحولات سیاسی در جامعه اسلامی ابرازداشت: جريان نفاق، آسيب زننده ترين جرياني است كه بايد شناخته شود، زیرا شناخت مولفه هاي حوادثي كه در طول تاريخ بارها تكرار مي شوند ما را از گرفتار شدن در دام اين گونه فتنه ها مي رهاند.
وی افزود: دو جريان حق و باطل از ابتداي خلقت، بشر را درگير خود كرده و جريان هاي ديگر لزوماً در زير مجموعه اين دو مسير قرار مي گيرند كه با معيار شناسايي قرآن به بررسي آنها مي پردازيم.
خانم اقدم در ادامه خاطرنشان کرد: در آموزه هاي انبياء گذشته تا زمان پيامبر گرامي اسلام(ص) چيزي به نام "نفاق" نداريم اما هر چقدر تزاحمات فكري و پيچيدگي زندگي انسان بيشتر شده راه و رسم زندگي اش نيز تغيير كرده و جريان پيچيدگي ذهن بشر منجر شده تا باطل به ناچار خود را در لفافه اي از حق بپوشاند و همان طور كه گفتيم اين قضيه به طور شفاف از زمان پيامبر(ص) نمود عینی بیشتر پیدا کرد.
وی با اشاره به اينكه در قرآن كريم يكي از ويژگي هاي اهل نفاق،«فساد» عنوان شده و بارزترين نشانه فساد، از دست رفتن وحدت جامعه اسلامي است ، بیان داشت: جريان حق، هيچگاه مورد رضايت شيطان و مستكبران جهان نيست.
اين استاد حوزه و دانشگاه در ادامه گفت: در برابر دو جبهه كه اظهار حق مي كنند بايد ديدگاه باطل را درباره آنها بررسی کرد؛ وقتي ايادي باطل از يك گروه حمايت كرد يا شعار هايشان در يك جا به هم نزديك شد، بايد فهمید كه اگر در كسوت حق هم بودند، همچنان باطل اند.
وي همچنین افزود: بر اساس آيات قرآني، حزب آفريني و دسته دسته كردن مردم مذموم است و ريشه در جريان باطل گرايي دارد زيرا اين امر عامل تهديد كننده تكامل جامعه است و به دنبال آن نزاع ايجاد شده و باعث از بين رفتن امنيت اجتماعي و فردي مي شود كه نتيجه آن چيزي جز از بين رفتن وحدت جامعه و هويت حكومت اسلامي نيست.
خانم اقدم همچنین با تاكيد بر اين نكته كه در ذات واژه توحيد "وحدت" نهادينه است و توحيد بنيان تمام آموزه هاي انبياء بوده، افزود: تشتت و تكثر گرايي ريشه در 7 قرن تكامل انديشه قرون وسطايي دارد كه منجر به مدرنيته شدن و به اصطلاح امروز، انسان محوري و دموكراسي سياسي دارد كه بر اساس آن هر كس از نظام حاكم بر جامعه، حق و سهمي براي خود قرار مي دهد. در کشور ما تحزب گرايي به شكل سياسي خود تقريبا از دوره مشروطه آغاز شد.
وی تاکید کرد: معصومين(ع) به ما گفته اند كه اگر در شناخت رهبران دچار مشكل شديد ببينيد طرفداران آنها چه كساني هستند.
این استاد حوزه در خاتمه یادآور شد: در بررسي سه جريان جنگ جمل، صفين و نهروان افراد پيمان شكن، دنيا طلب، مقدس نما و با پيشينه مثبتي كه داشتند به اشتباه معتقد بودند كه هدف، وسيله را توجيه مي كند و در اين راه از مقدسات ديني استفاده ابزاري نموده و آن را به خدعه و نيرنگ آلوده كردند، اما دو شاخصه مهم اين جريانات يكي "فقدان ولايت حقه يك امام صالح" و ديگري "داعيه داري از حق و طلبكاري از اسلام" است كه بوضوح مي توان آن را در چهره اين جريانات ديد.